Sanna Levelius - Illustration | kreativitet
övning i hur man kan bli inspirerad och skapa kreativitet
kreativitet, övning, skiss, rita, sommar, inspiration, seende,
22154
post-template-default,single,single-post,postid-22154,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Oceaner av tid

kaprifol Innan sommaren börjar känns den oändlig. Ledighet, jobb, målarprojekt, böcker som ska läsas, allt får plats. Känns det som då. Och så är det avslutningar, sommarfester på aktiviteter, skolor och förskolor. Det ska grillas med vänner innan det åks på semester och så har det plötsligt varit midsommar. Nu är det alltid någon i ens omgivning som säger det, ”då går vi mot mörkare tider”. Plötsligt är det inte längre oceaner av tid som ligger där och väntar utan några ganska fullplanerade veckor och ett uns av stress över att inte hinna med den där bokhögen. Eller ommålningen av trädgårdsmöblerna.

När kalendern börjar fyllas är det lätt att saker som inspirerar oss får stryka på foten. Men sommaren är en tid att tanka ljus, natur, umgänge och annat som kan ge inspiration. Att få tid för att låta tankarna gå, att skissa på idéer och pensla upp nya projekt. Glöm inte att kreativitet tar tid och kan kräva övning.

Vill du ge dig och hjärnan en stund? En övning i seende och fokus. Sätt dig med penna och papper (eller pensel och papper) framför midsommarbuketten och rita av. Det är inte viktigt om det blir ”fint” utan är en övning i seende. Vill du komma från känslan av att prestera en realistisk bild kan du istället välja att rita mellanrummen eller förstora en liten del av buketten. Öva på att bara rita det du verkligen ser, inte det du tror att du ser. Det är svårare än du tror.

 

 

4 Comments
 • Frida Kabo

  23 juni, 2015 at 11:21

  Ja, visst går det fort och det är mycket som ska hinnas med under sommaren som innan känns som de långa sommarloven när man var liten och efteråt känns alldeles för kort. Rolig övning, svårt att lägga bort presteraren 😉

  • admin

   23 juni, 2015 at 11:41

   Presteraren är en besvärlig filur 😉 Du får lura den lite med att göra mellanrumsövningen eller förstora en detalj till oigenkännlighet.

 • Linda

  25 juni, 2015 at 08:05

  Nu under sommaren ska jag måla och rita mera! Att färglägga är något jag verkligen gillar, däremot att rita själv är inte för mig så mycket då jag oftast inte blir så nöjd över resultatet. Har du funderat på att ge ut en färgläggninsbok för vuxna Sanna? Du som ritar så vackert!

  • admin

   25 juni, 2015 at 12:20

   Gör det! Kanske kan en ritbok vara något att fundera över, eller en pysselbok för vuxna med övningar och bilder att arbeta med. Rita – för bättre fokus och ökad kreativitet 🙂