Sanna Levelius - Illustration | Utamaningar
illustration, visuell kommunikation, konst, bilder, teckning, pedagog, bildspråk, bildförståelse, kommunikationsmaterial
21686
post-template-default,single,single-post,postid-21686,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Utamaningar

humorsvangningar

 

Drygt 550 inlägg har jag gjort sedan jag la ut min första bild i bloggform. ”Småbarnsföräldern” är en av de första och det har hänt en del sedan dess. Även om humörsvängningarna nog till viss del sitter i.

Att börja blogga var ett ett sätt att utmana mig själv. Jag skulle rita en bild om dagen under ett år, att lägga ut dem på nätet blev ett sätt att inte kunna smita undan. Uppdraget blev att göra en bildkommentar till nyheter och händelser i omgivningen varje dag. Produktion var det viktiga snarare än konstnärlig fulländning. Det var väldigt lärorikt. Och otroligt skönt när året var slut.

Det var ett steg mot min önskan att få arbeta med bilder och att utveckla mitt konstnärskap. Och jag fortsätter att ta steg för det är en process som aldrig kommer bli klar.

Dagarna och veckorna med egen verksamhet är fyllda av olika uppdrag att klara av. Saker att ta reda på, lära sig, ta tag i och leverera. Bokföring, marknadsföring, ringa kalla samtal (drar mig fortfarande för den), boka lokaler, hitta samarbeten, hitta bästa tryckeriet, bygga hemsida, transportera, och tusen andra saker som behöver ordnas för att det på något sätt ska röra sig framåt. Och att ge kreativiteten plats, hitta mina sätt att nå inspiration. En pågående utmaning.

Att utveckla hemsidan och bloggandet är en del i arbetet som har fått en skjuts av Linda Hernestal Da Silvas (EkkoWebSolutions) bloggutmaningar för företagare. Att under en period göra ett visst antal inlägg, ibland med en uppgift och hela tiden ge återkoppling till de andra bloggarna. Genom att läsa, kommentera och inspireras av andra företagare har jag lärt mig mycket. Inte bara om nätet utan jag får också genom att jag får ta del av de andra deltagarnas erfarenheter, verksamheter och kunskaper.

Utmaningar får mig att komma vidare och våga ta nya steg. Att bli bättre.

Det kan vara sätt för att bli bättre på kärnverksamheten. Eller att erövra ett nytt område. Ett av mina uppdrag framöver är att skriva in några nya utmaningar i planeringen för nästa år.

För det finns mycket att lära och nya mål som ska nås.

7 Comments
 • Lena Brolin

  21 november, 2014 at 10:29

  Känner så väl igen mig i bilden ovan! 🙂

  Jag skulle verkligen behöva jobba med min hemsida.
  Det var maken som gjorde den helt själv för en tid sedan.
  Bara genom att läsa sig till det i böcker från bibblan…
  Helt imponerande tyckte jag.
  Men den behöver verkligen en helrenovering…!
  Bra att du påminde mig Sanna!
  🙂
  Kram!

  • admin

   21 november, 2014 at 10:59

   Det är alltid något som behöver fixas till tycker jag. Hemsidan har fått ta lite tid för mig nu, men då ligger lite annat på hög. En av mina stora utmaningar är planering, lång planering. För att förhoppningsvis få lite friare i stunden, hoppas jag.
   Kram!

 • Nathalie Sjögren

  21 november, 2014 at 11:04

  Ja det är många små bitar som ska pusslas ihop

 • Dorotea Pettersson

  21 november, 2014 at 15:34

  Utmaningarna i livet är vad som driver oss framåt. Både de valda och de vi får för att det är så livet fungerar. När jag deltar i utmaningar får jag alltid en energikick som är så skön att få då och då.

 • Nina Björk

  21 november, 2014 at 15:55

  Sanna, du imponerar en bild varje dag under ett år!!! Snacka om utmaning. Men säkert utvecklande.

  • admin

   23 november, 2014 at 10:46

   Jo, det var utvecklande och jag gillar utmaningar. Men kommer nog inte ge mig på just denna en gång till 😉
   Men man vet aldrig…

 • Klara Härgestam

  23 november, 2014 at 18:26

  Vilken klockren bild! Och imponerande att höra om ditt helår med en bild varje dag. Riktigt bra jobbat!