Sanna Levelius - Illustration | Internationella barndagen
illustration, visuell kommunikation, konst, bilder, teckning, pedagog, bildspråk, bildförståelse, kommunikationsmaterial
21668
post-template-default,single,single-post,postid-21668,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Internationella barndagen

unicef

Från tusch till barn. Igår var jag uppfylld av en kurskväll med Lisa Burenius och tuschmålning. Idag är det internationella barndagen, och jag är stolt över att mina fåglar får pryda Unicefs gåvokort.

Olika sammanhang med olika vikt.


Igår på kursen diskuterade vi varför vissa bilder tilltalar oss och när känner man själv som konstnär att en bild är klar. Att den är bra. För mig handlar det om balans, för att en bild ska kännas klar ska det finnas balans. Det är en känsla som infinner sig, med erfarenhet och träning kan jag ofta se vad som behövs i en bild för att nå denna balans.

En balans som behövs även i andra sammanhang än på papperet eller duken. I livet i stort exempelvis. Att vissa kvällar få grotta sig i tusch och bildprat för att i andra stunder fundera över världen och samhället. Eller middagsmaten.


Nu är det tid att tänka lite extra på våra ungar, världens ungar. Det diskuteras ofta kring uppfostran, bortskämda barn och ungdomar. Kring hur vi ska få ordning på denna grupp av unga människor. Inte lika ofta lyssnas det. Sällan funderas det över hur villkoren ser ut för de som växer upp, här eller lite längre bort. Många far illa, men det finns alla förutsättningar för att ge fler ett bättre liv om vi vill. Lyssna och försök att stödja där du kan, ofta kan man göra större skillnad än man tror.

För balansens skull borde det lyssnas en hel del på barn och unga framöver.


Gå in i Unicefs gåvoshop och stöd deras arbete för att underlätta livet för barn runtom i världen.

 

4 Comments
 • Jeanette Niemi

  20 november, 2014 at 12:40

  Känner igen resonemanget kring en bild och om den är klar. Detsamma gäller inom mitt område, texten. Man får jobba, känna, träna och sluta i tid. Så inte allt blir sönderredigerat.
  Fint att slå ett slag för barn och ungdomar som behöver stöd och hjälp. Jag tycker det är viktigt att finnas till de jag har omkring mig och skänker då och då en slant till organ som Unicef för att underlätta för dem som jag inte har i min omedelbara närhet.

  • admin

   20 november, 2014 at 12:49

   Det är ju också en del i den kreativa processen som du skriver om på din blogg, Jeanette. Att bli klar och avsluta. Att bry sig i det lilla blir stort om många gör, tror att det är så man måste börja påverka.

 • Lena Brolin

  20 november, 2014 at 13:57

  Så skönt att du uppmärksammar Internationella Barndagen i din fina blogg!
  Och detta med balansen i tillvaron som är så viktigt.
  Det är något jag ständigt behöver tänka på i mitt liv.
  Kraaam!

 • Nina Björk

  20 november, 2014 at 13:58

  Vad fin och harmonisk bild och stort grattis till utmärkelsen att måla till Unisef!