Sanna Levelius - Illustration | Kreativitet och inspirationsuppdrag
ornitolog, fåglar, tärna, övning, uppdrag, illustration, konsttryck, utställning,
22212
post-template-default,single,single-post,postid-22212,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Fåglarna

Konsttryck SkräntärnaFör ett par år sedan gav jag mig själv uppgiften att rita och lägga ut en bild varje dag under ett år. Jag skriver en del om övningar för att hålla igång sin kreativitet och det var i högsta grad en sådan som var rolig, lärorik och väldigt tidskrävande. Att ge sig själv uppgifter är för mig ett sätt att undersöka nya områden. Att lära mig nytt och ge mig själv nya utmaningar där jag ändå har stor frihet i hur jag vill lösa uppgiften. Ibland är det små uppdrag, ibland lite större.

Konsttryck fåglar

Ett av mina större projekt i år är fåglarna. En svensk fågel tecknas och publiceras varje månad under året. Det senaste tillskottet är Skräntärnan, som nu sällskapar med Nötkråkan, Talgoxen, Rödhaken, Rödbenan, Blåhaken och Pilgrimsfalken. En liten fågelfamilj i tusch som i december kommer bestå av tolv fåglar. De är redan ute och flyger och har, förutom i den digitala världen, visats upp både på Vantörs konstförenings galleri i Högdalen och på Naturum Fjärås Bräcka.

 

Skräntärnan

Skräntärnan lever i Östersjöområdet under sommarhalvåret och tillbringar vintern vid floden Niger i Västafrika, läs mer och lyssna på fågeln här.

1 Comment
  • Linda

    2 juli, 2015 at 16:33

    Ja det är verkligen en övning i kreativitet! Och vilka fina fåglar! Härligt at se!