Sanna Levelius - Illustration | En Mirósk dag på stranden
illustration, visuell kommunikation, konst, bilder, teckning, pedagog, bildspråk, bildförståelse, kommunikationsmaterial
2283
post-template-default,single,single-post,postid-2283,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

En Mirósk dag på stranden

miro

Miró är dagens teckningsutmaning och med den kommer en liten anekdot.

När jag gick på mellanstadiet åkte pappa en vinter till Barcelona tillsammans med några vänner. Jag tror det var en separation som låg bakom resan och det var på flera sätt en tung tid. Jag vet faktiskt inte hur länge han var borta med det kändes som länge. Detta begav sig på den tiden när resor inte var så vanliga och den enda kontakten under en resa var att det skickades ett vykort eller två.
Men han kom ju tillbaka. Och med sig hade han presenter! Jag och lillebror fick varsin tröja. Från Barcelona!

Lillebror en Barcatröja och jag en tröja med motiv av Miró.

Den var så fin och så fel. En tröja från Barcelona, en fläkt från världen utanför. Men den tappade all sin glans när kompisarna undrade vad det var för fläckar jag hade på magen. Glans som inte vanns tillbaka med en föreläsning om en konstnär.

Pappa, idag hade jag burit tröjan med glädje. Å andra sidan går den antagligen att köpa i vilken museibutik som helst, var som helst i världen. Och även barn i den minsta by i de avlägsnaste delar av Österlen kan googla Miró.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.