Sanna Levelius - Illustration | Talgoxe månadens fågel februari
talgoxe, talgoxen, fåglar, fågel, svensk fågel, stannfågel, vinter, läte, bildförståelse, teckna, illustration, konsttryck, artprint, prenumerera, konst, teckning, illustrationer, se på konst
21871
post-template-default,single,single-post,postid-21871,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Att se en Talgoxe är ingen småsak

Konsttryck Talgoxe

Konsttryck Talgoxe

Talgoxen är månadens fågel!

Under 2015 kommer jag rita  en ny svensk fågel varje månad. Som kommer tryckas i storlek 20 x 20 cm på högkvalitativt papper. Tanken är att de ska vara fina att hänga en och en men även flera tillsammans. I januari kom en Nötkråka och idag, första februari, flög en Talgoxe ur boet. Titta gärna in i butiken om du vill veta mer om trycken eller göra en beställning.

Teckna är fantastiskt! Jag ritar många fåglar och även om det alltid är min egen variant lär jag mig otroligt mycket varje gång om den fågel jag ritar. Talgoxen är Sveriges vanligaste fågel, trots det är det först nu som jag verkligen tittat på den. Funderat, tagit reda på mer, försökt hitta en karaktär. Efter att ha läst om hur den bor, vad den äter, att den är otroligt anpassningsbar tycker jag väldigt mycket om den! Det påverkar mig. Nästa gång jag ser en Talgoxe kommer jag bli glad på riktigt och tänka på allt det jag läst.

Det kan verka simpelt, att bli glad över en Talgoxe. Men det handlar om något mycket mer, nämligen att se. Att närma sig något, undersöka och ta till sig. Det förändrar oss. I det stora och i det lilla. Så ta dig tid för småsakerna, det är stort!

 

Här (P2-fågeln) kan du lyssna på Talgoxen, det gör en också glad.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.