Sanna Levelius - Illustration | Vad tusan är kreativitet
illustration, visuell kommunikation, konst, bilder, teckning, pedagog, bildspråk, bildförståelse, kommunikationsmaterial
2871
post-template-default,single,single-post,postid-2871,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Vad tusan är kreativitet

kreativitet

Något skapande, blomstrande, fantastiskt
Kanske

Det är nog bra i alla fall
väldigt ofta står det att man är, ska vara, utveckla, leva ut
Kreativiteten

Men den lever sällan av sig själv
eller det kan den ju
en idé, fantastisk såklart, slår ner
rakt ner i skallen och bara måste ut

Men för det mesta är det gnet
sitta regelbundet, ofta, mycket, länge
gneta

för att få det där resultatet som ser ut som om det slog ner
rakt i skallen bara

Bilden är inte klar, ni får följa med i denna kreativa process
som det gnetas vidare med imorgon.

No Comments
 • Linda Hernestal Da Silva

  9 april, 2014 at 05:37

  Älskar bilden! Passar mig perfekt! Det kan vara lite jobbigt att vara kreativ också, det blir så mycket i hjärnan, många blommor som ska vattnas och mycket ogräs som ska tas bort…. Jag har aldrig tyckt att jag är kreativ, men jag har insett det. Jag baserade min kreativitet på konsten att kunna måla med pensel, något jag inte är särskilt bra på.. men kreativitet ligger i mycket mer förutom det…

  • Maria Nilsson

   9 april, 2014 at 11:43

   Exakt samma sak för mig Linda! Jag har aldrig sett mig som kreativ för “jag kan ju inte måla”. Gjorde för några månader sedan ett personlighetstest där jag fick 8 på kreativitet, max var 10. Vilken skön känsla det var – det förklarar så mycket av tankarna som snurrar i huvudet. 🙂 Så otroligt fin bild Sanna! KUL att få följa med i dina skaparprocesser.

 • Martina Skoog

  9 april, 2014 at 06:06

  Underbar bild! Feldenkrais ökar kreativitet:). NU ska jag dit på kursen igen.

 • Smpl - Brita Hahne

  9 april, 2014 at 08:11

  Jag har hört att vila och paus behövs för att kreativiteten ska komma att blomstra :).
  Så till de företag som har en kultur att sitta på ett möte och komma på idéer, sluta upp med det omedelbart och släpp medarbetarna fria :), då kommer det ska ni se!

  • sanna

   9 april, 2014 at 08:30

   Det tror jag också är viktigt. Och jag tror att vi alla har olika metoder för att locka fram vår kreativitet. Att sitta fast i en struktur och kräva av medarbetare att bli kreativa utan att ge utrymme och frihet är nog tungrott.

 • teresia

  9 april, 2014 at 10:37

  Underbar bild! och sådär känns min hjärna:) Mina kreativ idéer kommer när det är stilla och jag hör mig själv men även i dvala, som Edison ungefär:) Ibland kan kranen öppnas fullständigt..och då är det bara att fatta pennan och skriva ned allt OM jag vill använda det sen. Jag fick en enormt intressant fråga om kreativitet häromveckan: -Tar du in andras livsväg, dharma och visioner också? Det väckte mig ytterligare. Kan det vara svaret på att jag har så otroligt mycket visioner och idéer och att det är omöjligt att genomföra allt?

  • sanna

   9 april, 2014 at 17:32

   Känner igen det där, med många idéer. Alltför många kan det kännas som ibland men det ger ju också möjlighet att kunna sålla lite 🙂

 • Agneta Hagström

  9 april, 2014 at 17:19

  Balans mellan hjärnhalvorna skapar harmoni. Genom att arbeta med det neuromotoriska underlaget (metavetenskapen kommunikologi) har jag hittat balans och så även mina stressade klienter.
  Förr trodde jag att det var bra att bara vara kreativ, numera har jag lärt m ig att det sällan leder till handling ( att ta tag i saker, att göra)
  🙂 Agneta

  • sanna

   9 april, 2014 at 17:34

   Balans är bra. Kreativitet utan att det leder till något skulle jag snarare kalla fantasi. Vilket inte är så dumt det heller, men inte om man aldrig kommer längre än så. Härligt att du hittat din metod, jag tror att vi alla har olika behov och recept på hur vi ska nå vår balans.

 • Fadia

  9 april, 2014 at 23:08

  imponerad jag är, Sanna , av dina fina bilder. Själv målar som hobby. Jag älskar konst och kan se din harmoni och tankar i dina bilder. Dina bilder säger mkt och ge mig en bild av vad du är för en fin människa.
  När min kreativitet stannar under arbetstiden brukar jag ta på mig mina sportskor som jag har på jobbet och gå ut en promenad i naturen o sedan får lösningar på dagens utmaning lösas och lite mer:-)

 • Johanna Tibell-Gartz

  10 april, 2014 at 17:43

  Vilken härlig bild!
  Ja, man måste vattna sin kreativitet. 🙂
  /Johanna