Sanna Levelius - Illustration | träna din kreativitet
skapande, arbete, kreativitet, kreativ, hjärngympa, lära, övning
22207
post-template-default,single,single-post,postid-22207,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Träning för kreativitet

Hjärtat utanpå

Träna din kreativitet

Hur gör du för att komma på nya idéer? Hur vårdar du din kreativitet?

Ett sätt är att se sin omgivning eller ett problem från ett nytt perspektiv. Testa gärna de här övningarna för att hitta ny inspiration:

Du utgår från dina frågeställningar och utgångsvärden. Oavsett om det är en text du ska skriva eller ett logistiskt problem som ska lösas så kan övningarna ge nya ingångar.

Byt verktyg/material. Sitter du framför datorn och jobbar? Ställ dig upp eller lägg dig på golvet (eller i gräset/på bryggan…) och använd papper och penna en stund istället. Och ta i! Stort papper, tjock penna, rita, skriv, dra streck och våga låta alla nya tankar få komma med. För mig kan övningen innebära att jag ska arbeta i ett nytt material, istället för tunna fina tuschpennor ska jag göra snabba skisser med en tjock pensel eller att arbete tredimensionellt i gips. Utgå från den position du sitter i, de verktyg du arbetar med och byt för en stund till något annat gärna något som du känner är lite utmanande.

Kopiera. Sno någon annans lösning och kopiera den. Ta någons budget och skriv av eller rita av en bild du gillar. Eller skriv av någons text, allt beroende på vad det är du gör förstås. När du börjar att kopiera något, oavsett hur genialt det är, börjar du också komma på egna lösningar för att anpassa till ditt uttryckssätt och behov. Jag arbetar både med stilleben och andras konstverk i den här övningen. Rita av, använd andra färger, material och så har du snart en mängd nya idéer att arbeta med.

Lycka till!

3 Comments
 • PysselQvinnan

  30 juni, 2015 at 10:19

  Hej!
  Villka fina bilder som talar du har målat. Jag kanske kommer och besöker din utställning. Jag bor i Kungsbacka kommun så det hade varit trevligt. Du kanockså ställa ut på fyren ett förslag. Jag delar ditt inlägg på min Fb sida PysselQvinnan.
  PysselQvinnan.se

  • admin

   30 juni, 2015 at 10:48

   Tack för delning och tips om utställningsplats! Utställningen på Fjärås Bräcka plockar jag ner på fredag så skynda dig

 • AnneLi

  30 juni, 2015 at 10:52

  Tack för ett trevligt kreativt tips…det gillas… 🙂