Sanna Levelius - Illustration | Och jag ritar blommor
illustration, visuell kommunikation, konst, bilder, teckning, pedagog, bildspråk, bildförståelse, kommunikationsmaterial
22238
post-template-default,single,single-post,postid-22238,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Och jag ritar blommor

Blommor i vasVärlden just nu är nästan outhärdlig. Bilder på drunknande barn blandas med hatfyllda uttalanden. Varje dag gör intoleransen nya landvinningar, alltmedan människor dör omkring oss. Hur kan man hantera det?

När världen brinner

När världen brinner, kan man verkligen lägga tid på att teckna fåglar och blommor? Det är en fråga jag ofta ställer mig.

Jag vet att det finns många, många som kämpar mot detta hat som likt tjära kladdar sig fast överallt. Personer som gör allt som står i deras makt för att det ska finnas något människovärde kvar. Det finns inget annat sätt. Bryr vi oss inte om varandra är det inte mycket kvar av civilisation. Vi är alla människor med olika möjligheter och förutsättningar, vi kan alla bidra med vårt.

Ett av mina sätt

Så trots tvivel fortsätter jag, papper och penna är trots allt ett sätt för mig att arbeta och hantera vardagen. I ett flöde av bilder på lidande och trångsynthet försöker jag hålla upp mina små fåglar och bräckliga pappersklipp som en sköld. Inte för att slippa se utan för att, på mitt otillräckliga sätt, visa att det också finns annat.

Månadens fågel

Idag är det den första september och min tanke var att skriva ett inlägg för att presentera månadens fågel Gärdsmygen. Nu stod det andra saker i vägen men Gärdsmygen och årets tidigare fåglar finns att se och beställa i min webbutik. Titta gärna in där!

Hoppet

Kolla in initiativ och organisationer som bland annat Invitationsdepartementet och UNHCR. Kontakta din kommun för att höra vilka projekt som drivs lokalt eller ta tag i några medmänniskor och starta något eget. Hatet har ingen framtid.

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.