Sanna Levelius - Illustration | Jasså, en ny massaker…
illustration, visuell kommunikation, konst, bilder, teckning, pedagog, bildspråk, bildförståelse, kommunikationsmaterial
1386
post-template-default,single,single-post,postid-1386,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Jasså, en ny massaker…

Ytterligare en massaker i Syrien.
Människor som dödas.
De första reportagen om upproren i landet gav mig rysningar, idag känner jag snarare en känsla av maktlöshet.
Tänker ändå fortsätta skrika i mitt lilla hörn.
Men gör något! Världen är galen! Sluta förtryck, tortera, kriga!
Att det ska vara så svårt.

”98 dödades i Syrien”, i DN.
”Skjutna på nära håll”, i SvD.
”Protect Syria´s children now!”, Avaaz.com.

UNICEF fördömmer massakern mot barn i Syrien

No Comments
 • hehohe

  30 maj, 2012 at 11:53

  ”men gör någonting då”. Frågan är vad? Kriga? Skicka in NATO som i Libyen? Det löser ingenting.

  • sanna

   30 maj, 2012 at 12:22

   Jag önskar att jag hade ett svar. Men jag, som de flesta föräldrar, försöker lära mina barn att inte lösa konflikter med våld eller för de delen vara taskiga mot sina medmänniskor. Det blir ibland absurt när man ser hur vi vuxna beter oss mot andra runtom i världen. Jag tror inte heller på krig som lösning.

 • ff

  30 maj, 2012 at 17:49

  kolla vaken.se

  • sanna

   30 maj, 2012 at 19:47

   Jag har varit inne på vaken. Det är fantastiskt med nätet som ger möjlighet till så mycket information. Jag tror dock inte att det finns EN sanning eller att vi kommer komma till en slutgiltig utopisk fas. Jag tror det är en ständig utveckling där saker är, och kommer bli, både bra och dåliga. Men visst önskar jag att vi hittar nya sätt att sköta konflikter på. Och ta hand om våra medmänniskor.